lørdag 30. oktober 2010

Kjøkken

Vi har i dag vært og kikket på kjøkkenutstillinger, og er faktisk allerede blitt enige om stilen.

Hvitt kjøkken, med svart bordplate. Kjøkkendørene skal være i litt gammeldags stil, mens resten skal være moderne. På den måten tror jeg vi får et kjøkken som både passer til huset, og samtidig er moderne uten å være for moderne. Gir det mening?

Grunnen til at det skal være svart eller i hvert fall mørk bordplate, er at vi har hatt tre bordplate alle plasser vi har bodd til nå, og det er vi litt lei av, siden de tåler så lite. Rasmus vil helst ha sten, men vi får se om det blir råd til det.

Og så fant vi ut at vi vil ha normale håndtak på - det grepsløse som er så moderne akkurat nå passet ikke til oss!

Dette er fra HTH, og her skal man forestille seg at det kommer svart bordplate på i stedet. 

Ikea kjøkken ser også fint ut!

Svane kjøkken - det dyreste av de tre.

tirsdag 26. oktober 2010

1. etasje

1. etasjen er kanskje den som er vanskeligst å forklare hva planene våre er. Det høres kanskje litt voldsomt ut, men er egentlig ikke det. La oss ta det litt i etapper.

Plantegning - nå og etter

Nå er huset delt opp i stue, et bittelite kjøkken, et OK bad og så et rom til (kontor/gammelt soverom). Det er dette rommet som har dør ut til terrassen. Dessuten er det en utestue.

 Vi vil rive veggen mellom stuen og kontoret ned. Så vil vi lage et åpent kjøkken alrom, med kjøkkenet der hvor kontoret var før. Og så vil vi lage et kontor der som kjøkkenet var før.

På denne måten føler vi at vi får en mye større stue, pluss en løsning med åpen kjøkkenløsning som vi er veldig glade for nå. Denne forbedringen står dessuten på toppen av lista på hva folk gjerne betaler ekstra for, når vi skal selge igjen.

Stuen

I stuen vil vi rive treet i taket ned, og få litt høyere til taket på den måten. Og så vil vi ha hvite gipsplater i stedet for, da blir det mye lysere. 

Dessuten skal de gamle gulvteppene fjernes. Det er tregulv under, og disse håper vi på ser fine ut og at de kan brukes. Hvis ikke må vi legge nye parkettgulv.

Hele stua.

Her blir sofakrok i stedet når vi er ferdige.


Det er den veggen bak sofaen som skal rives ned.


Det gamle kjøkkenet

Dette blir bare revet ned, og så lager vi kontor her i stedet. Må nok legge noe nytt gulv på.


Gangen


Her ser dere trappa opp til loftet til venstre. Den neste døra (den som er lukket) går ned til kjelleren. Døra som står åpen er til kjøkkenet, den ved siden av til badet. Døra inn til kjøkkenet er forresten skyvedør - skal vi mon beholde den eller skifte ut?

Kontoret/det nye kjøkkenet

Her er det rommet som skal bli til kjøkken. Den vegge med de innbyggede skap blir revet ned. Døren ut til terrassen bevares. På den veggen som de har hyller, blir kjøkken, pluss kanskje noe i stil med sånn kjøkkenet er nå.

Utestuen

Denne regner vi med å la bli som den er. Kanskje litt maling (hvis vi blir lei av det røde) og med tiden et nytt gulvteppe eller noe.

Helt hva vi skal ha her ute vet vi ikke. Jeg stemmer for et fotballbord og noen gode stoler.


Det røde badet

Dette badet skal få lov til å stå som det er, så satser vi på at retro bad blir "inn" igjen på et tidspunkt :) Men det er i hvert fall veldig velholdt og fint. Det blir også dette gjester skal bruke.


Loftet

Loftet vil vi la være som det er inntil videre, og så renovere det samtidig med at vi får lagt nytt tak på. Da håper vi på å få lagt et par kvister, så vi får noen kvadratmeter ekstra (det er bare 30 kvm nå), utgang til takterrasse (oppå utestuen) og litt større bad.

Dessuten vil vi selvfølgelig få malet alt hvitt (regner vi i hvert fall med) og forhåpentlig lage det sånn at det blir utsikt til takbjelkene i stedet for at de er skjult som de er nå.

Gulvteppene i hele huset er forresten gamle og slitte, så de skal ut. Vi regner med å legge tregulver i stedet de fleste plasser. 

Til venstre er soverommet og til høyre er Erles rom :)

Soverommet som er veldig rosa akkurat nå! Det er der hvor bildet er tatt fra at vi håper på å få utgang til takterrasse.

Erles rom er ikke så stort, men ganske OK.

Gangen er ganske romxlig og fin. Dere kan såvidt skimte trappa ned, og ser inn på Erles rom.

Badet oppe er i OK stand, men vi håper på å få plass til en dusjkabine. Veggene her er ganske lette å flytte, så det blir nok løsningen å flytte veggen til høyre noen meter.

Kjelleren

Kjelleren er den eneste av etasjene som vi har tenkt oss å la stå som den er - i hvert fall mer eller mindre.

Plantegningen over kjelleren. Gjesterommet er nederst til venstre, vaskerommet øverst til høyre. De andre rommene er verksted og oppbevaring.

Gjesterommet - her håper vi på mange gjester! Den veggen det ikke er bilde av, er med innebyggede skap.

Vaskerommet, med vaskemaskin, tørketrommel, fryser, en dusj og håndvask, og litt skaper.

Hagen

Grunnen er 900 kvm, så det er også en del hage til.

Sett fra enden av hagen. I venstre side kan dere se et epletre (det er to på grunnen).

Sett fra terrassen. Beddet dere kan se i venstre side er blitt gress siden bildet ble tatt, mens beddet i høyre side fortsatt er der.


Utendørs 2

Her er to bilder av huset sett fra hagen
Terrasse og utestue

Huset, garasjen og skuret

Terrassen

Som dere kan se trenger treverket til ny maling. Terrassen er vendt mot sør, så det skulle gjerne bli varmt og deilig om sommeren!

Taket skal jo skiftes til sommeren, og i den forbindelse skal vi få laget noen kvister på. En av idéene vi har, er at den ene kvisten har en dør, og at vi da får laget taket av utestuen om til en altan. Rommet over utestuen er soverommet.

Rommet som nå har dør ut til terrassen er det som blir kjøkken etterhvert.

Utendørs

Her er to bilder av huset sett fra veien. Campingvognen følger ikke med ;)

Vårt lille nye hus

Plantene i forhagen synes vi er ganske fine.
Alt tre utendørs (dvs garasje, terrasse osv) trenger til en omgang maling. Vi overveier å skifte farge, hva synes dere? Gjerdet som dere kan se på det første bildet, det bak campingvognen, skal nok skiftes ut. Her er vi i tvil om vi skal ha nytt tregjerde eller om vi skal ha hekk.