tirsdag 26. oktober 2010

1. etasje

1. etasjen er kanskje den som er vanskeligst å forklare hva planene våre er. Det høres kanskje litt voldsomt ut, men er egentlig ikke det. La oss ta det litt i etapper.

Plantegning - nå og etter

Nå er huset delt opp i stue, et bittelite kjøkken, et OK bad og så et rom til (kontor/gammelt soverom). Det er dette rommet som har dør ut til terrassen. Dessuten er det en utestue.

 Vi vil rive veggen mellom stuen og kontoret ned. Så vil vi lage et åpent kjøkken alrom, med kjøkkenet der hvor kontoret var før. Og så vil vi lage et kontor der som kjøkkenet var før.

På denne måten føler vi at vi får en mye større stue, pluss en løsning med åpen kjøkkenløsning som vi er veldig glade for nå. Denne forbedringen står dessuten på toppen av lista på hva folk gjerne betaler ekstra for, når vi skal selge igjen.

Stuen

I stuen vil vi rive treet i taket ned, og få litt høyere til taket på den måten. Og så vil vi ha hvite gipsplater i stedet for, da blir det mye lysere. 

Dessuten skal de gamle gulvteppene fjernes. Det er tregulv under, og disse håper vi på ser fine ut og at de kan brukes. Hvis ikke må vi legge nye parkettgulv.

Hele stua.

Her blir sofakrok i stedet når vi er ferdige.


Det er den veggen bak sofaen som skal rives ned.


Det gamle kjøkkenet

Dette blir bare revet ned, og så lager vi kontor her i stedet. Må nok legge noe nytt gulv på.


Gangen


Her ser dere trappa opp til loftet til venstre. Den neste døra (den som er lukket) går ned til kjelleren. Døra som står åpen er til kjøkkenet, den ved siden av til badet. Døra inn til kjøkkenet er forresten skyvedør - skal vi mon beholde den eller skifte ut?

Kontoret/det nye kjøkkenet

Her er det rommet som skal bli til kjøkken. Den vegge med de innbyggede skap blir revet ned. Døren ut til terrassen bevares. På den veggen som de har hyller, blir kjøkken, pluss kanskje noe i stil med sånn kjøkkenet er nå.

Utestuen

Denne regner vi med å la bli som den er. Kanskje litt maling (hvis vi blir lei av det røde) og med tiden et nytt gulvteppe eller noe.

Helt hva vi skal ha her ute vet vi ikke. Jeg stemmer for et fotballbord og noen gode stoler.


Det røde badet

Dette badet skal få lov til å stå som det er, så satser vi på at retro bad blir "inn" igjen på et tidspunkt :) Men det er i hvert fall veldig velholdt og fint. Det blir også dette gjester skal bruke.


8 kommentarer:

The Tall Philosopher sa...

Det røde badet ser jo fint ut. Selv er jeg blitt lei av åpent kjøkkenløsning, men det er vel fremdeles in. Og så er jo store rom behagelig.

The Tall Philosopher sa...

Fotballbord! Jeg stemmer også for. Bare pass på at det er et offisielt bord.

Torill sa...

Ja ikke sant - fotballbord!

Vi er faktisk ikke i tvil om at åpen kjøkkenløsning er det rette for oss, men vi håper jo selvfølgelig også at eventuelle kjøpere en gang også vil synes det!

Unknown sa...

Åpen kjøkken er "time less" :)

Unknown sa...

Torill hvorfor kommer tiden opp jeg posted 23pm og den kommer opp 2pm? Lurte på om du hadde vært oppe hele natten og lagd blogg men dette forklarer jo det meste av saken :)

Yarn and Ivories sa...

Gratulere med huskjøp!

Torill sa...

Arne - sånn, da fikk jeg endret tidsstempel fra pacific time til cet! Og samtidig språket til norsk, så det var litt smart!

Julia - tusen takk!

Unknown sa...

Kjøkkenet ser fint ut slik det er, dette kan dere selge på finn.no eller tilsvarende i Århus selvfølgelig. Har en kolega her som solgte sitt for kr 3000 for å slippe å kaste det. Det er mange som kjøper for å innrede hybel leiligheter osv.