mandag 15. november 2010

Kjøkken

Vi har nå mer eller mindre lagt oss fast på hvordan kjøkkenet skal se ut. Selv om vi fortsatt blir i tvil en gang i mellom.

Vi har fått disse tegningene fra kjøkkenfirmaet Kitch'n, som vi regner med å kjøpe fra. De er bare litt dyrere enn Ikea, men har til gjengjeld mye bedre service, og pluss at de tar alt ansvar for oppmåling og montering osv.


Her er kjøkkenet sett oppefra. En ting vi har vært, og egentlig fortsatt litt er, i tvil om, er plasering av vask i forhold til kokeplatene. Her er vasken plassert ute på halvøya, og ovnen inne mot veggen. Det er en fordel i forhold til viften, så den ikke er mitt i rommet og skal føres ut osv.

Kjøkkenet sett fra stua. Kommer til å EEEELSKE plassen med barstolene, det er jeg helt sikker på!

Halvøya sett fra kjøkkensiden. Det store skapet til venstre er innebygget oppvaskemaskin.

Kjøkkenveggen. Til høyre er det innebygget kjøleskap. Og vi har fått ovnen opp i god arbejdshøyde.
Vi er veldig i tvil om hva vi skal gjøre med veggen bak kokeplatene... Det som er tegnet på er en svart glassplate.


4 kommentarer:

Unknown sa...

Hei,

Bare min oppfatning av det men jeg ville absolutt ikke hatt vasken på den frittstående øyen. Dere har stoler der og har lyst å sitte ned og spise og du har vel ikke lyst å gjøre det ved vasken? Mye mere naturlig er å ha kokeplatene på den frittstående øyen. Tenk når dere har lagd litt varm mat, setter dere ned på bar stolene og da kan dere ha pannen stående på og bare ta litt om gangen mye mere kos!

Det finnes mange kule vifter som passer bra til åpne løsninger, se mail jeg sendte deg med bilde av kjøkken som kan passe inn hvor kokeplater og vifte er satt på åpen løsning.

Uansett begge vil helt sikkert fungere bra!

A

Anonym sa...

your house is going to be so cool! just to add to A's suggestion you could just move the sink further away from the bar area so you dont look at it while you eat.... you should also get a quooker tap the big thing in the UK :)

Torill sa...

Åå, det blir vanskelig nå ;) Elsker å få kommentarer og tips, men det setter tankene igang!

Fordeler med vask på øya:
Det ser estetisk bedre ut uten vifte som liksom deler rommet i to. Viften blir i stedet skjult i et skap.

Fordeler med komfyr på øya:
Den ene kan sitte og snakke mens den andre lager mat. Det er mer "renslig" å spise vekk fra vasken. Grytene kan stå på de varme kokeplatene mens vi spiser.

Tough choices!

Jovanka, you definitely have a point! If we stick with this solution, we'll try to have the bar area as far away from the sink as possible!

I had to google quooker tap to know what it was, and yes, that is smart! We shortly discussed it before, but then forgot about it again. We now have a tap where det ytterste kan trekkes ut, og så er det en slange, så man kan komme til overalt med den. Do you know if you can get that combined with a quooker?

Unknown sa...

Hei! For å oppklare Quooker så er det en egen kran som alltid har klart kokende vann. Du er nødt til å ha en vanlig i tillegg. Du kan da lett tømme vann over spagetti etc og sette på varme og bare ta tiden fra du har hellt over vannet siden det er kokende. Og er det veldig bra for te- drikkere, pose i koppen og varmt vann over..

http://www.quooker.com/